Domácí pečení je stále oblíbenější činností. A není se čemu divit. Domácí pečivo je totiž zdravé, chutné a plné všeho, co máte rádi. Chléb z domácí pekárny je navíc velmi snadný na přípravu a hotový je raz dva. V čem je lepší než kupovaný a jak vybrat tu nejlepší domácí pekárnu?
Příprava domácího chleba je velmi jednoduchá
Rádi byste vyzkoušeli vlastní chleba, ale máte z domácího pečení obavy? Díky domácí pekárně je mít nemusíte! Chléb z domácí pekárny zvládnete připravit opravdu rychle a také jednoduše. Do pekárny nasypte potřebné suroviny či koupenou speciální směs, zapněte ji – a čekejte. Domácí pekárna za vás všechny suroviny promíchá, uhněte z nich těsto a nechá ho také vykynout. Zabere to jen několik desítek minut a vy se můžete těšit z vlastního domácího pečiva. Je-li domácí pekárna vybavená funkcí odložený start, můžete vše připravit ještě večer a ráno už mít snídani skoro hotovou. Domácí pekárna je opravdu báječný pomocník.
Příprava domácího chleba je velmi jednoduchá
Rádi byste vyzkoušeli vlastní chleba, ale máte z domácího pečení obavy? Díky domácí pekárně je mít nemusíte! Chléb z domácí pekárny zvládnete připravit opravdu rychle a také jednoduše. Do pekárny nasypte potřebné suroviny či koupenou speciální směs, zapněte ji – a čekejte. Domácí pekárna za vás všechny suroviny promíchá, uhněte z nich těsto a nechá ho také vykynout. Zabere to jen několik desítek minut a vy se můžete těšit z vlastního domácího pečiva. Je-li domácí pekárna vybavená funkcí odložený start, můžete vše připravit ještě večer a ráno už mít snídani skoro hotovou. Domácí pekárna je opravdu báječný pomocník.
Investice, která se vyplatí
Počáteční náklady domácí pekárny nejsou nijak vysoké. Nejlevnější modely pořídíte už kolem jedné tisícovky, ty dražší vás pak vyjdou na několik tisíc. Čím dražší model, tím vybavenější a kvalitnější bude. Záleží tedy jen na vás, jak často a intenzivně si budete chléb z domácí pekárny a další dobroty připravovat. Při výběru se zaměřte především na materiál, z kterého je vyrobena. Ten má největší vliv na celkovou kvalitu pekárny a také na její životnost. Podívejte se, jakými programy a funkcemi je domácí pekárna vybavena a co vše zvládne. Nezapomeňte si taky změřit prostor, který ji vyhradíte, aby se vám tam bez problémů vešla. Domácí pekárna patří mezi menší a kompaktnější spotřebiče a příliš prostoru nezabere.
Na jaké parametry se zaměřit?
Podle čeho si ale vybrat tu ideální pekárnu? U domácí pekárny hraje velkou roli také její příkon. Ten se běžně pohybuje od 400 do 900 W. Čím vyšší příkon, tím rychleji se chléb z domácí pekárny připraví. Jedná se ale o rozdíl několika minut. Ani spotřeba elektrické energie není u domácí pekárny nijak závratná. A při průměrné ceně běžných surovin vás jeden střední bochník může vyjít na přibližně 15 Kč. Chléb z domácí pekárny je tedy nejen zdravý, chutný, rychlý a jednoduchý, ale také poměrně levný. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že už nikdy nebudete chtít jiný!