Zdravá strava plná chuti, vůně, barev a vitamínů, které vydrží

Chcete své tělo rozmazlovat zdravou krmí, nabitou kvantem vitamínů, minerálů a prospěšných látek. Ale jazyk se zuby nehty brání a křičí po lákavě svůdných jídlech s umělým aroma a oči lační po šťavnatých potravinách plných barviv? Sous-Vide vaření je pro vás perfektním řešením. Díky němu docílíte maximálního zachování původních předností potravin a zároveň chutného a výborně stravitelného výsledku. Všechny vaše smysly si budou chrochtat blahem!

zivot podle karol 1

Kdo jednou zkusí, už nechce jinak!

Ještě jste o této metodě neslyšeli? Pojďme si přiblížit, co je Sous-Vide a proč si ho pravděpodobně zamilujete. Základním principem je pomalé vaření. Probíhá ve vakuu a ve vodní lázni po dlouhý čas a o stabilně nízké teplotě. Tímto způsobem se potraviny takzvaně „pošírují“. Dochází k zachování veškerých živin a nemusíte se obávat ani vysušení. Jen si představte maso tak křehoučké, že se na jazyku přímo rozpadá a jeho šťavnatá chuť se vám rozlívá celým tělem až ke konečkům prstů…

Shrňme si výhody Sous-Vide

  • přirozená a intenzivní chuť, šťavnatost i barva
  • šetrné vaření bez ztráty živin a vitamínů
  • dietní příprava jídla bez přebytečných tuků a soli
  • konec váhového úbytku potravin
  • stačí lehké dochucování pokrmů
  • minimální nároky na údržbu příslušenství
  • efektivní plánování přípravy jídla

Pomalé vaření ve vakuu je snadné a zároveň i komfortní. Stačí vložit očištěnou potravinu do speciálního sáčka a odsát vzduch. Pak jej zatavit a ponořit do vodní lázně, nebo spolu s hlavicí pro Sous-Vide umístit do klasického hrnce. Samotné vaření probíhá při teplotách od 56 °C do 95 °C a trvá i několik hodin. Vy si zatím můžete jít zacvičit jógu, sledovat film, nebo uštrikovat šálu. Nemusíte nic hlídat, přístroj pracuje sám a vy přesně víte, kdy bude vše hotovo. Pojistit se případně můžete i stažením profesionální aplikace Sou-Vide Chef pro, která vás procesem povede.

Maso křehké, nikoliv křehčené

Tyto dva pojmy si nepleťte. Druhý z nich označuje nechvalně známou praktiku, prostřednictvím které někteří prodejci znehodnocují maso takzvaným napícháváním vody, aby uměle zvýšili jeho hmotnost. Pokud mezi jejich zákazníky nepatříte a dáváte přednost kvalitním potravinám, Sous-Vide je přesně pro vás, protože kvalitu masa v maximální míře zachovává. Výsledky se pak hodí i při různých ozdravných dietách a redukcích váhy. Jídlo totiž není třeba zbytečně dochucovat a přisolovat a díky zachování přirozených živin snadno pokryje potřeby vašeho těla. Do odlehčeného jídelníčku skvěle zapadnou například „Rozmarýnová kuřecí prsíčka s dýňovou omáčkou“.

zivot podle karol 2

Není kam spěchat, jídlo neuteče

Vakuování je také skvělým pomocníkem ve chvíli, kdy nemáte čas dokončit přípravu jídla. Přichystané potraviny stačí zatavit do vakuového sáčku a vysát vzduch pomocí vakuového stroje. Podobné je to v případě balení do misek pomocí průmyslové baličky a odsátí vzduchu. Tímto způsobem můžete rovněž prodloužit trvanlivost libovolných potravin včetně ovoce, zeleniny pečiva a dalšího bez jakéhokoliv snížení kvality.

Čtěte dál!

Jak se rychle zbavit oparu? Vyzkoušejte tyhle tipy.

Někdy se mu zkrátka nevyhneme. Opar na rtu je nejen nevzhledný...

Pusťte do svého interiéru abstrakci v obrazech.

Obrazy do interiéru patří Ať už tvoříte domov v jakémkoliv stylu, na...

Jaký typ osvětlení zvolit do obýváku?

Světla jsou často až tím posledním, na co při zařizování domu...

Komentáře

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here


Další nové články

Jak se rychle zbavit oparu? Vyzkoušejte tyhle tipy.

Někdy se mu zkrátka nevyhneme. Opar na rtu je...

Pusťte do svého interiéru abstrakci v obrazech.

Obrazy do interiéru patří Ať už tvoříte domov v jakémkoliv...

Jaký typ osvětlení zvolit do obýváku?

Světla jsou často až tím posledním, na co při...