Zdravá strava plná chuti, vůně, barev a vitamínů, které vydrží

Chcete své tělo rozmazlovat zdravou krmí, nabitou kvantem vitamínů, minerálů a prospěšných látek. Ale jazyk se zuby nehty brání a křičí po lákavě svůdných jídlech s umělým aroma a oči lační po šťavnatých potravinách plných barviv? Sous-Vide vaření je pro vás perfektním řešením. Díky němu docílíte maximálního zachování původních předností potravin a zároveň chutného a výborně stravitelného výsledku. Všechny vaše smysly si budou chrochtat blahem!

zivot podle karol 1

Kdo jednou zkusí, už nechce jinak!

Ještě jste o této metodě neslyšeli? Pojďme si přiblížit, co je Sous-Vide a proč si ho pravděpodobně zamilujete. Základním principem je pomalé vaření. Probíhá ve vakuu a ve vodní lázni po dlouhý čas a o stabilně nízké teplotě. Tímto způsobem se potraviny takzvaně „pošírují“. Dochází k zachování veškerých živin a nemusíte se obávat ani vysušení. Jen si představte maso tak křehoučké, že se na jazyku přímo rozpadá a jeho šťavnatá chuť se vám rozlívá celým tělem až ke konečkům prstů…

Shrňme si výhody Sous-Vide

  • přirozená a intenzivní chuť, šťavnatost i barva
  • šetrné vaření bez ztráty živin a vitamínů
  • dietní příprava jídla bez přebytečných tuků a soli
  • konec váhového úbytku potravin
  • stačí lehké dochucování pokrmů
  • minimální nároky na údržbu příslušenství
  • efektivní plánování přípravy jídla

Pomalé vaření ve vakuu je snadné a zároveň i komfortní. Stačí vložit očištěnou potravinu do speciálního sáčka a odsát vzduch. Pak jej zatavit a ponořit do vodní lázně, nebo spolu s hlavicí pro Sous-Vide umístit do klasického hrnce. Samotné vaření probíhá při teplotách od 56 °C do 95 °C a trvá i několik hodin. Vy si zatím můžete jít zacvičit jógu, sledovat film, nebo uštrikovat šálu. Nemusíte nic hlídat, přístroj pracuje sám a vy přesně víte, kdy bude vše hotovo. Pojistit se případně můžete i stažením profesionální aplikace Sou-Vide Chef pro, která vás procesem povede.

Maso křehké, nikoliv křehčené

Tyto dva pojmy si nepleťte. Druhý z nich označuje nechvalně známou praktiku, prostřednictvím které někteří prodejci znehodnocují maso takzvaným napícháváním vody, aby uměle zvýšili jeho hmotnost. Pokud mezi jejich zákazníky nepatříte a dáváte přednost kvalitním potravinám, Sous-Vide je přesně pro vás, protože kvalitu masa v maximální míře zachovává. Výsledky se pak hodí i při různých ozdravných dietách a redukcích váhy. Jídlo totiž není třeba zbytečně dochucovat a přisolovat a díky zachování přirozených živin snadno pokryje potřeby vašeho těla. Do odlehčeného jídelníčku skvěle zapadnou například „Rozmarýnová kuřecí prsíčka s dýňovou omáčkou“.

zivot podle karol 2

Není kam spěchat, jídlo neuteče

Vakuování je také skvělým pomocníkem ve chvíli, kdy nemáte čas dokončit přípravu jídla. Přichystané potraviny stačí zatavit do vakuového sáčku a vysát vzduch pomocí vakuového stroje. Podobné je to v případě balení do misek pomocí průmyslové baličky a odsátí vzduchu. Tímto způsobem můžete rovněž prodloužit trvanlivost libovolných potravin včetně ovoce, zeleniny pečiva a dalšího bez jakéhokoliv snížení kvality.

Čtěte dál!

VELETRH FOR DECOR & HOME v Praze Letňanech začíná již 5. září 2024

Zveme všechny příznivce dekorací a dárkového zboží k návštěvě jediného specializovaného veletrhu...

FRÝDECKO-MÍSTECKÝ VELETRH – Polárka plná nápadů

Frýdecko-Místecký veletrh tradičně zaplní halu Polárka v pátek 24.5. a v sobotu 25.5....

Komentáře

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Oblíbené články

Jak umíchat Aperol Spritz – přísady a poměry

Aperol Spritz je koktejl pocházející z Itálie, složený z...

Hmyz v bytě: Jak se zbavit malého hmyzu v domácnosti

Nežádoucí hmyz v bytě nás může pořádně potrápit. Ale...

Jak udržovat živý plot

Jednou z možností, jak esteticky oddělit zahradu od okolí...